неділю, 6 квітня 2014 р.

привіт! і знову я без рукодільного, а поговорити з вами хочеться :).
 сільський пейзаж. наше подвір"я
на вихідних ми були в селі. як же там класно! а було би краще, якби не моя дика алергія невідомо на що. дівчатка, може хто з таким стикався? це просто неможливо витримати. як тільки я приїжджаю туди, одразу починають дико пекти очі (про лінзи можна забути, ходжу лише в окулярах), червоніють і нестерпно чухаються, набрякає ніс і я така вся "прекрасна" проводжу там отак час. на вулиці трохи легше, а в хаті просто труба. хоч ночуй на вулиці. була в лікарів, але діагноз "алергія на село" мені якось не дуже... я хоч не дуже часто там буваю, але перспектива бути отакою на весь Великдень мене дуже непокоїть.
а взагалі там класно. я вчора насіяла квітів як з переляку і навіть посадила дерево: шовковицю.
зараз там цвітуть нарциси
 а я ще насіяла настурції,матіоли, духмяного горошку, соняшників і ще купу різного добра. якщо зійде хоч половина - буду щаслива.
а ще моя бабуся зварила білого борщику з дитинства: з щавлем і молодою кропивою. не засмаженого, а затертого в макітрі. то така смакота скажу вам!

ретро-блендер :)
я собі наламала гілочок і нащипала бруньок з смородини, вишні і малинки і тепер п"ю запашний чайок і насолоджуюсь залишками неділі.
Приємного вам вечора!

17 коментарів:

  1. Ммммм... Яка краса! І такий смачний вигляд!!!!
    Алергія може бути на хату, якщо вона сира. У меня так само.
    Не хворій!!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. дякую Ірусь! в однієї бабусі сира, в іншої зовсім ні, а результат одинаковий

      Видалити
  2. Мммм.. скільки краси та смакоти!!! А алергія... то така штука... в мене така ж біда в свекрухи :-))) Проте там кіт в хаті живе, от я на нього і грішу :-)) Хоча, мені таблетка діазоліну зазвичай допомагає... А ще у бабусиній хаті я чхаю страшенно... то вже, швидше за все, пил та якісь там кліщі...
    Спробуй щось протиалергічне типу Діазолін, Кларитин, Лоратадин...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. дякую за відгук! не беруть мене протиалергічні в цьому випадку. хіба неперд їх напитись перед поїздкою

      Видалити
  3. Как душевно! И борщ, наверно, жутко вкусный...ах...

    ВідповістиВидалити
  4. О-о, я так люблю отой перший весняний зелений борщик - вкуснота! :))) Я вчора полінувалася поїхати в село, відпочивала від своїх домашніх :)) Але отримала букетик нарцисів і пакетик молодої петрушки :)

    ВідповістиВидалити
  5. Як гарно у вас ) Теж мала на ці вихідні їхати в село хату до ладу приводити. Так малий знову захворів. Тиждень тільки з лікарні - і знову те ж саме, чи з тієї ж лікарні щось за собою присунули, чи що - вже голова пухне від того всього... У нас квітник такий на подвір'ї, теж нарциси цвітуть :) А алергія можливо на пил, чи там же ж цвіте все зараз. Може бути одна травичка, яку ти не переносиш - і будеш отака "гарна". У мене у племінника така ж проблема.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. шо ж це ви так? бідний Марчик.. одужуйте!
      я вже перебрала всі можливі варіанти, але визначити так і не можу. хіба алергопроби здавати

      Видалити
  6. Ой, ретро -блендер шикарний)))))) Так, у селі чудово, там зовсім інше повітря, менталітет і взагалі життя. Шкода, що у тебе алергія, співчуваю. Зелений борщик обожнюємо усією сім'єю, смакота.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. так, там спокійніше і тихіше. але певно про "домик в деревне" мені навіть і не мріяти

      Видалити
  7. яка у вас краса, аж очі віддихають після міста і снігу. Напевне в тебе все таик алергія на шось старе, саме те що в хаті є, може килими старі, стіни-у мене в братової таке-тіик в неї астма прогресує зразу у селі, поцікався, може шось і є що поможе, якесь лікарство

    ВідповістиВидалити
  8. Так красиво, а про борщик... м-м-м-м... тоже такого захотелось. Оль, у меня младший аллергик и частенько проявления, как мы считали - непонятно на что, а потом выяснили, что наш главный враг - домашняя пыль (точнее - этот гадкий пылевой клещ, который в ней живёт), а на улице и правда сразу легче... выздоравливай:)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. дякую за інформацію, поцікавлюсь більше тим питанням

      Видалити
  9. Оля, очень аль, что плохо себя чувствовала( Может на цветение...
    Мы тоже ездили в деревню в субботу, холодно очень было. Привезла щавель, тоже борщик буду варить))

    ВідповістиВидалити